Technologie

Home / Technologie

Geen industrie die zo in beweging is als de technologiesector. Om te kunnen overleven moeten ondernemingen het hoofd bieden aan een diversiteit aan uitdagingen. Felle concurrentiestrijd, kostenbeheersing, prijsdruk, wispelturige wet- en regelgeving en technologische ontwikkelingen die elkaar in razend tempo opvolgen. Innovatie is het sleutelwoord voor bedrijven die ‘leading’ willen zijn. Of het nu gaat om veelbelovende starters, Life sciences ondernemingen of softwarebedrijven.

Semiconductorbedrijven, software en ICT-ondernemingen, producenten van halfgeleiders, computers en peripherals staan voor uiteenlopende uitdagingen. Zo heeft de technologiebranche te kampen met veranderende wet- en regelgeving en technologische ontwikkelingen die elkaar in razend tempo opvolgen. Dit alles heeft een marktomgeving tot gevolg die in een voortdurende ‘moodswing’ lijkt te verkeren. Dit vraagt niet alleen om permanente innovatie van uw producten en diensten, maar ook van uw prestaties. Zo vermindert u de kans op fouten, spreiding en verspilling. Bovendien verhoogt u uw waakzaamheid en snelheid om in te spelen op ontwikkelingen bij de klant of in de markt.

Veelbelovende starters en bedrijven met een bovengemiddelde groeipotentie (CWEP’s: Companies With Extraordinary Potential) staan voor specifieke uitdagingen, want het managen van groei is niet eenvoudig. Het vraagt om specifieke kennis en ervaring en levert een grote hoeveelheid aandachtspunten op. Hebt u gekozen voor de optimale financieringstructuur? Is uw onderneming wel audit-proof? Hoe zit het met uw durfkapitaal en cashflow prognose?